Sponsoring

Overzicht sponsormogelijkheden
Sponsorvorm prijs
Naamsvermelding in halfjaarlijkse nieuwsbrief i.c.m. webadvertentie prijzen zie hieronder
Shirtsponsoring neem contact op
Materiaalsponsoring neem contact op
Webadvertentie prijzen zie hieronder

Website advertenties zijn verkrijgbaar vanaf € 100,- per jaar (grootte: button, zie onder) en de minimale contractperiode hiervoor is 1 jaar (button op de homepage). Dit is inclusief een link naar de website van de adverteerder. Voor het maken van een digitale advertentie op onze site kunnen wij uiteraard helpen met het maken van een ontwerp. Hiervoor vragen wij een eenmalige bijdrage van € 15,- per button. Mocht u zelf een bruikbaar ontwerp hebben dan brengen wij hiervoor geen kosten in rekening.

Webadvertentie prijs
plm. Formaat visitekaart € 100 per jaar
plm. Formaat visitekaart plus en vermelding in onze halfjaarlijkse nieuwsbrief € 200 per jaar
plm. Topslider advertentie en vermelding in onze halfjaarlijkse nieuwsbrief. Uw advertentie draait mee in de (maximaal) 5 foto's op de homepage. € 400 per jaar
aanmaken button € 15,- (eenmalig)

Button plm. Formaat visitekaartSponsorcontracten
Sponsoring en de fiscus

De kosten voor sponsoring van een sportieve of culturele activiteit zijn aftrekbaar van de belasting als met de sponsoring een direct zakelijk belang wordt nagestreefd; bijvoorbeeld naamsbekendheid van een bedrijf of organisatie. Als er maar een wederprestatie tegenover staat die dat belang ook dient. Vlugheid en Kracht stuurt u desgewenst een sponsorovereenkomst, waarin we sponsoring en wederprestatie vastleggen.

Ook de kosten die u voor de promotieactiviteiten maakt, bijvoorbeeld het bedrukken van teamkleding of het laten maken van een sticker, zijn aftrekbaar.


BTW vrijstelling sponsoring

Leveringen en diensten van sportverenigingen zijn vrijgesteld tot respectievelijk € 68.067 en € 31.765 per jaar. Tegenover sponsorbedragen staat doorgaans een prestatie van de sportvereniging reclame, naamsvermelding sponsor). Zolang de bovengenoemde vrijstellingsgrenzen niet worden overschreden zal geen BTW verschuldigd zijn over de sponsorbedragen. Voor de vrijstellingsgrens telt sponsoring in natura, bijvoorbeeld het verstrekken van sporttenues, of het geven van advies, ook mee. In dat geval moeten de verstrekte goederen of diensten worden gewaardeerd. Dit zal doorgaans de (inkoop)waarde zijn die aan de goederen of diensten kan worden toegekend.

Bij sponsoring in natura is sprake van twee prestaties. De sponsor verricht een prestatie aan de sportvereniging (bijvoorbeeld het verstrekken van goederen) en ontvangt als vergoeding daarvoor bijvoorbeeld de vermelding van zijn naam tijdens sportevenementen. De sportvereniging maakt reclame voor de sponsor en wordt daarvoor betaald met goederen. Bij overschrijding van de vrijstellingsgrenzen zal de vereniging een factuur met BTW moeten sturen aan de sponsor.Het bestuur houdt zich het recht voor om zonder opgaaf van redenen sponsorvoorstellen te weigeren.
top
bewerkt op : 20 December 2018 22:42 uur